Dagbok

Bli medlem Bli medlem
profile_cover
DSC_5200
Sandman
Trevlig kille i Västerås :)

Ny bil?

2018-12-19
Det börjar bli dags för ny bil, men det är lite motvilligt. Jag gillar verkligen min Dodge Charger SRT8 och kommer sakna den. Men i längden blir den dyr i drift och i och med mer och mer miljötänk så känns den lite fel. Jag har haft den över sex år nu och det har varit ett nöje! Den har varit med ner till Italien och blivit påkörd av en buss, jag har haft den folierad röd och den har rullat på power meet ett par gånger.

Elbil?

Det jag allra helst vill ha är en elbil, men samtidigt så är det med min bil vi åker om vi ska åka lite längre, så ska jag ha en elbil så måste det vara en med lång räckvidd som inte kräver två timmars laddning var 30:e mil eller så. Och då är det egentligen bara Tesla som kvalificerar, men den är fortfarande lite för dyr för mig, tyvärr.
Så då sneglar jag på laddhybrid i stället. Det bästa från båda världarna. Då jag åker mycket stadstrafik, fram och tillbaka till jobbet och på lunch så tror jag att jag skulle klara de flesta dagarna helt på eldrift och då är driftkostnaderna galet låga.
Dock så är utbudet av laddhybrider inte så jättebrett. Många biltillverkare har inte ens en laddhybrid i sitt utbud. Men de som har det har jag provkört så mycket jag kunnat. Det finns ingen bil på marknaden som kan mäta sig med Dodgen vad gäller kraft så jag måste ju kolla på andra faktorer, som hur moderna dom känns, om dom har Apple CarPlay, om dom ändå känns pigga och roliga att köra.
dsc_2170

Volkswagen Passat GTE

Laddhybridversion av Passat:en. Ser överlag riktigt tråkig ut, men är rätt så bekväm om än lite trång i kupén jämfört med Dodgen. Annars smart eldrift och rätt så modern inredning och teknik. Men rätt så intetsägande körglädje. Plus att leveranstiderna på dessa är galet långa då Volkswagen har haft problem i och med WLTP, nya standarden för att räkna på förbrukning för hybrider.
p90264045_highres_bmw-530e-iperformanc

BMW 530e

Aningens rymligare i kupén än Passat:en, men ändå inte i stil med Dodgen. Och man sitter väldigt lågt i en BMW, samt att B-stolpen är liksom framför stolsryggen, så det är alltid lite besynnerlig vinkel för att ta sig i och ur en BMW. Men vad gäller körglädje är det 10/10, den ligger på gatan som ett strykjärn och är kusligt skoj att köra. Dock är eldriften lite si och så. Trampar man på gasen kan det ta en stund innan alla system hoppar igång och man far iväg. Teknik finns det gott om men användargränssnittet är väldigt rörigt i BMW. Då batteriet är i bagageutrymmet så är det nästan obefintligt lastutrymme i den här, samt att man kan inte sätta på dragkrok, så skoj att köra men lite för många negativa punkter. Och BMW vet verkligen hur man tar betalt för optioner.
2019-mitsubishi-outlander-pricing-and-specs-confirmed-1001x565-press-image-3

Mitsubishi Outlander

Detta är en SUV, så det är en rejäl bil. Man sitter högt och i en bra körställning. Gott om plats, även om interiören inte känns 2018 direkt, eller ens direkt modern. Det är inget direkt fel, men den känns inte designad. Även exteriört så är den väldigt "stökig" rent designmässigt, lite för mycket linjer och sånt i fronten till exempel.
Den var dock, förvånansvärt, helt klart piggast av de jag testat. Den har ett vridmoment på över 400 nm och det märks, den tar sig från rödljuset i ett huj. Plus att den är fyrhjulsdriven. Gott om lastutrymme och den är också väldigt billig, vilket givetvis är ett plus.
Page-newsroom-2015-Volvo-XC90-Crossover-Safety

Volvo XC90

Helt klart dyraste bilen men också den i särklass bästa bilen. Den har allt jag vill ha och ser helt galet bra ut. Den är inte lika pigg som Mitsubishin, men det är väl egentligen det ena negativa man kan säga om den. Jag vill ha den! Men jag måste helt klart bestämma mig om jag ska gå efter vad som är vettig eller vad som jag verkligen vill ha.
0 Kommentarer
#inlineditbutton