Hoppa direkt till innehåll

Dagbok

Gå med
weblog

Dagbok

Jag lärde mig om massage när jag fick mitt första barn och insåg hur bra det var med babymassage. Inte bara för att det lindrade kolikbesvär. Vi fick så fin kontakt med den dagliga varma massagen. Det har fortsatt långt efter att koliken försvunnit.
Okej, idag masserar jag inte min sons mage. Det blir istället lite mjukgörande massage med en bra massagepistol över axlar och rygg. Har han haft en lång skoldag så uppskattas detta.
Jag tycker också om att få massage och något som är väldigt bra idag är just de här verktygen som vibrerar och slår med olika intensitet. Jag kan ju inte be andra om att massera mig varje dag. Men efter ett löppass kan jag enkelt köra massage över låren med en massagepistol eller så sätter jag fötterna i masserande fotbad framför TV.
Jag tror att många skulle må väldigt bra av att få mer massage. Det lösgör stela muskler såväl som stela tankar. Numera har ju massage även en plats inom skolmedicinen så detta är inget flummigt.
Jag tänker mycket på massage och försöker själv sprida budskapet bland mina nära och kära. Vi påminner varandra om att massera lite. En minut här och en minut där. Lite fotmassage, lite klappar över axlar... Mindre stress och superbra för hela kroppens hälsa!